31 maja — Dzień Pracownika Przemysłu Spożywczego
31 maja obchodzimy Dzień Pracownika Przemysłu Spożywczego. To właśnie dzięki osobom wykonującym ten zawód możemy cieszyć się świeżymi produktami spożywczymi: warzywami, owocami, mięsem, mlekiem czy słodkościami, które z reguły mamy na wyciągnięcie ręki.
Pracownicy przemysły spożywczego — wiele im zawdzięczamy
Za sprawą pracowników bezpośrednio i pośrednio związanym z produkcją żywności każdego dnia mamy dostęp do naszych ulubionych produktów. Za cały proces produkcji odpowiadają osoby podejmujące się nie tylko wytwarzania konkretnych produktów spożywczych, lecz także te, które produkcję planują, kontrolują jakość wyrobu czy dokonują testów laboratoryjnych.
Obchodząc Dzień Pracownika Przemysły Spożywczego, pamiętajmy o wszystkich zaangażowanych i postarajmy się docenić ich starania!